MattiNikama Ekologista hyvinvointia kaikille.

Suomi halveksuu lasten oikeuksia ja kansainvälistä lakia

  • Suomi halveksuu lasten oikeuksia ja kansainvälistä lakia
  • Suomi halveksuu lasten oikeuksia ja kansainvälistä lakia

Tänään lehdestä on saanut lukea, kuinka maahanmuuttovirasto on hajoittamassa maahanmuuttajaperhettä. Tämä on tapahtumassa ennen, kuin perheenyhdistämisen kiristykset ovat tulleet edes voimaan. Tilanne on aivan absurdi. Mieleen nousevat epäuskon ja vihan tunteet: miten tällä tavalla saatetaan toimia? Tämä on väärin ja jotain pitää tehdä, ettei maahanmuuttoviraston päätöstä todella panna toimeen. Ihmisarvoa kunnioittavien poliittisten voimien pitää tehdä kaikkensa, jotta oikeus voittaa.

Perheen isä ja lapsi ovat jäämässä Suomeen, kun taas toinen lapsi ja äiti ollaan karkoittamassa takaisin lähtömaahansa. On aivan käsittämätöntä, että tällä tavalla kylmästi saatetaan hajoittaa perhe byrokraattisella päätöksellä. Tilanne ei ole kuitenkaan yllättävä, kun ottaa huomioon, minkälaiset poliittiset voimat pitävät tällä hetkellä valtaa ja minkälainen määrä rasistista älämölöä näiden voimien taustalta löytyy. Ennakkoluulot ovat tällä hetkellä politiikan tekemisen normi. Minun Suomeni ei tee tälläisiä päätöksiä.

Perussuomalaiset tuntuu pitävän muuta hallitusta talutusnuorassa maahanmuuttopolitiikan suhteen. Puolueen nuiva siipi käytännössä määrää, minkälaista maahanmuuttopolitiikkaa Suomessa tehdään. Tähän tulisi saada pikainen muutos, jottei moraalittomia ja oikeudettomia perheidenrikkomispäätöksiä pääse syntymään enempää. Kyseessä on merkittävä rikkomus ihmisoikeuksia ja lapsen oikeuksia kohtaan. Persujen kannatuksen hiipuessa nuivat tuntuvat saavan entisestään valtaa.

Toivottavasti korkein hallinto-oikeus tulee ottamaan asian käsittelyyn ennen perjantaita, jolloin äiti ja lapsi on määrätty lähtemään Suomesta. Poliitikot eivät tahdo noudattaa kansainvälistä lakia. Korkeimman hallinto-oikeuden tulee pistää kapuloita rattaisiin tälle päätökselle. Muunlainen päätös olisi väärin, oikeudetonta ja kohtuutonta. Isää odottaisi lähtömaassa välitön uhka hänen henkeänsä kohtaan. Miten voidaan olettaa, että äiti ja lapsi olisivat turvassa?

On aivan järjetöntä, että tällä tavalla voidaan hyökätä niitä ihmisiä vastaan, jotka kaikkein vähiten ansaitsevat tälläisen syrjinnän. Lasten oikeuksien tulisi olla absoluuttisia ja itseisarvoisia huolimatta siitä, mikä sattuu olemaan lapsen kansalaisuus tai syntymämaa ja kuka sattuu pitämään poliittista valtaa. Tilanteesta tekee vielä hullumpaa se, että isän kanssa jäämässä oleva lapsi on aivan pieni ja tarvitsee äidiltänsä jatkuvaa huomiota. Miten tämä onnistuu tuhansien kilometrien takaa ilman oikeutta oleskella samassa maassa?

Matti Nikama / https://www.facebook.com/MattiAnteroNikama/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Jos lapsi riittää syyksi saada oleskelulupa, alkavat turvapaikanhakijat käyttää sitä hyväkseen. Silloin yhtään perhettä tai "pehettä" ei voida käännyttää.

Sama kuin muutama vuosi sitten egyptiläismummon tapauksessa: Jos yksi saa jäädä syystä x, pitää muidenkin saada jäädä syystä x.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Käyttäkööt hyväksensä ihan miten paljon tahansa, niin on tuo kuitenkin joka tapauksessa väärin. Ei tällä tavalla toimita sivistysvaltiossa. Tapauksissa voidaan myös soveltaa yksilöllistä harkintaa, jolle tässä olis erittäin selkeä paikka. Toivottasti koko hulluus vielä perutaan.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Käyttäkööt hyväksensä ihan miten paljon tahansa, niin on tuo kuitenkin joka tapauksessa väärin."

Miljoonat elleivät kymmenet tai sadat miljoonat ihmiset näkevät nälkää ja sekin on väärin. Pitäisikö meidän taata heille ravinto? Eikö se olisi oikein?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #6

Tässä on perheenyhdistämisasiassa on nyt kysymys tästä yksittäistapauksesta, eikä ole verrannollista kaikkiin kärsimystä kokeviin ihmisiin maailmassa. Eihän tuolla logiikalla kannattais tehdä yhtään mitään hyvää? Jos ei voida tehdä oikein kaikkia kohtaan niin ei tehdä oikein ketään kohtaan? Tämä tilanne ei edes vaadi mitään harkintaa. On vaan itsestäänselvää, miten tässä pitäisi toimia.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #7

"Jos ei voida tehdä oikein kaikkia kohtaan niin ei tehdä oikein ketään kohtaan?"

Aivan. Ketään ei voi asettaa eriarvoiseen asemaan. Kaikille tulee olla samat säännöt.

"On vaan itsestäänselvää, miten tässä pitäisi toimia."

Jep. Pykälien mukaan toimitaan.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #9

Kaikille tulee olla samat säännö. Järkevä samanlainen sääntö kaikille tuon perheen tilanteessa on, että annetaan kaikille turvapaikka ja kansalaisuus. Tässä tapauksessa on kysymys yhdestä henkilöstä, ei miljoonasta. Ei se myöskään tarkoita, että nyt yhtäkkiä kaikki maailman ihmiset sais oikeuden, kun kyseiselle perheelle myönnetään oikeus. Pykälät on ihmisten ja heitä edustavien poliitikkojen näköisiä ja säätämiä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä Vastaus kommenttiin #12

Se, että halutaanko antaa automaattisesti turvapaikka/kansalaisuus jokaiselle joka tulee suomeen tekemään lapsia, riippuu juurikin tästä jutusta.

Tässä on juuri kyse ennakkotapauksesta joka määrittää luodaanko mahdollisuus hypätä suoraan jonon ohi kansalaiseksi.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #17

Nimenomaan ei olla antamassa mitään ohituskaistaa, vaan vaaditaan, että otetaan yksilölliset olosuhteet huomioon. Ja vaikka tässä olisi sellainen mahdollisuus, että ihmiset käyttäisivät "ohituskaistaa", ei se vie painoarvoa siltä seikalta, että on täysin epäinhimillistä tälläisessä tilanteessa hajoittaa perhettä.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuomas Karhunen kirjoitti:
[Jos lapsi riittää syyksi saada oleskelulupa, alkavat turvapaikanhakijat käyttää sitä hyväkseen. Silloin yhtään perhettä tai "pehettä" ei voida käännyttää],
- Suomessa muuten nykyään on vauvapula. Ehkä turvapaikanhakijat korjaavat sen?

Silloin egyptiläis- ja kahden venäläismummon tapauksessa oli päällä hirmuinen mummofobia! Tuleeko nyt vauvafobia?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Monet seikat puoltaa sitä, että perhettä ei pidä tässä tapauksessa hajoittaa. Se on epäinhimillistä. Tilanne muuttuu vielä jännemmäksi, kun ryhdytään pohtimaan Suomen huoltosuhteen ongelmia ja sitä, että Suomessa on yksinkertaisesti liian vähän nuoria ikäluokkia. Ja mitä Suomessa päätetään tehdä, kun suuret ihmisryhmät ovat jäämässä eläkkeelle? Käännyttää 1- vuotiaita vauvoja pois. Huhuh.

Olavi A Honka

Tässä(kin) blogistilla taisi lähteä mopo käsistä eikä aavistustakaan taustoista. Isä tullut Suomeen 7 vuotta sitten, ei ollut perhettä eikä vaimoa. Kävi 4 vuotta sitten siittämässä kotimaassaan. Hyvin on "perhe" pärjännyt, kotimaassaan on suku tukena. Nyt yritetään Suomeen, ensin turvapaikanhakijana, kun se ei onnistunut, niin perheenyhdistämispykälien kautta. Tämän kaiken tiedon perusteella maahanmuuttoviranomaiset eväsivät anomuksen. Perheellä (vaimolla ja lapsella) on turvallinen paikka kotimaassaan, eikä perheen isä edes täytä taloudellisia vaatimuksia tuloillaan.

Kyse ei ole mistään perheen hajoittamisesta, kun eivät ole koskaan yhdessä edes asuneet.

Asia saanut aivan älyttömät mittasuhteet. Me emme voi ottaa ketä tahansa, otetaan mielummin niitä joilla todellinen hätä ja tarve.

Risto Laine

Viraston mukaan naista ei uhkaa Irakissa mikään ja hänellä kuullema on hyvä turvaverkko siellä.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Aivan ympäripyöreitä ja epämääräisiä perusteita.

Risto Laine

Tuskin viranomainen tekee ympäripyöreitä päätöksiä. Aina ne päätökset perustuvat johonkin. Eikös tämä ole valtavirta ajattelua tuolta suunnalta tulevilla, että lähetetään mies tai lapsi ensin matkaan ja sitten muu suku perässä.

Pidän aika erikoisena Vihreiden tapaa käsitellä mikä on perhe, kun teillä valtavirta ajattelussa koko perhekäsitys on hubbabubbaa.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #5

Itse tahdon kunnioittaa kaikenlaisia perhe-elämän muotoja. Se on itsestään selvää, että niin tulee toimia. Ikävä kyllä maailmasta ja Suomesta löytyy paljon konservatiivejä, jotka ei tahdo ihmisten oikeuksia perhe-elämän suhteen kehittää. Miehet lähetetään matkaan, koska he saattaa olla joissakin tilanteissa todennäköisemmin väkivallantekojen kohteina. Järkevintä olisi, että kaikkein eniten turvapaikkaa tarvitsevat henkilöt otetaan vastaan. Oikeus perheeseen on extraa, joka on itsestäänselvyys, jonka kanssa tulee politiikassa elää. Etenkään lapselta ei saa viedä missään olosuhteissa oikeutta vanhempiinsa. Kauhistuttavaa, että tämä tilanne on tässä vielä heikentymässä.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #8

No kaikkein entien tarvitsevat otetaankin vastaan, ongelmaksi on tullut nämä vapaamatkustajat, jotka käyttävät väärin pakolaisstatusta.

Kyllä jokainen jannu on sitä mieltä että kärsiviä pitää auttaa, mutta tapa millä ne hoidettaisiin on erimielisyyttä.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #11

Eli väittäisitkö, että lapsella ei ole oikeutta molempien vanhempien läsnäoloon Suomessa, jos vanhemmilla on jossain tilanteessa käväissyt mielessä, että lapsen hankkiminen saattaisi auttaa turvapaikkapäätöksen saamista? Tässä tapauksessa ei vaikuta siltä. Perheellä on ollut jo yksi lapsi, jolla on nyt oikeus asua Suomessa. Aivan hölmöä olisi viedä perheeltä oikeutta hankkia lapsia, koska sattuvat olemaan tilanteessa, jossa ovat. Se olisi ihmisoikeusloukkaus.

Ilkka Huotari

Hesarin jutusta: perhe on ilmeisesti hankkinut lapsia samalla, kun vaimo on asunut Irakissa. He ovat siis arvioineet, että lasten hankkiminen tässä tilanteessa on ollut inhimillistä.

Miksi tämä tilanne ei nyt enää olekaan inhimillinen?

Käyttäjän jounijuntumaa kuva
Jouni Juntumaa

Huotari: kirjoitat "ilmeisesti" sekä "arvioineet". Elämä ei ole näin kaavamaista.

Ilkka Huotari

Kaavamaista? Ilmeisesti-sanan olisin voinut jättää poiskin, nainenhan asui virallisen statuksen mukaan (käsittääkseni) Irakissa. Korjaa, jos on parempaa tietoa.

Arvioineet ... Ovatko he ollenkaan arvioineet tulevien lastensa tilannetta? Jos eivät, on se vielä huolestuttavampaa.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

En usko, että ihmisiltä voisi viedä kovin helposti oikeutta hankkia lapsia. Nämä vanhemmat ovat voineet olla myös vilpittömässä uskossa, että koko perhe saa oikeuden olla Suomessa, kun toisella vanhemmalla ja toisella lapsella on jo oikeus olla täällä. Myös lukuisat erilaiset tapahtumat ja syyt voi johtaa lasten hankkimiseen. Tässä ei ole varaa tehdä karkeita yleistyksiä. Ainut mahdollinen inhimillinen, ihmisarvoa ja ihmisten oikeuksia kunnioittava ratkaisu on selvittää tarkasti keinot, joiden perusteella tälle koko perheelle voidaan suoda oikeus olla Suomessa, ainakin seuraavaan korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen saakka.

Ilkka Huotari

"Tässä ei ole varaa tehdä karkeita yleistyksiä. "

Tämä blogihan oli täynnä "varmaa tietoa", vaikka Maahanmuuttovirasto ja kaikki oikeusasteet ovat olleet tähän mennessä toista mieltä, ja heillä on sentään tapauksesta kaikki tieto...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sen tässä voi panna merkille, että käännytyksen puolustajille kaikki pakolaiset ovat Suomelle liikaa. Siinä sivuutetaan täysin se, että Suomi tarvitsee uusia nuoria kansalaisia ja muuttajista heitä saadaan nopeimmin. Painon pitää olla kotoutuksessa ja nopeutetussa työhön ohjaamisessa, ei karkotuksissa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Suomi tarvitsee uusia nuoria kansalaisia" Mihin?

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Julkisuudessa on vain yksi näkökulma vailla kaikkia tietoja, sillä käsitellyistä viranomaisia velvoittaa salassa pito.
Viranomaiset eivät voi tehdä päätöksiä punaviherkaartin huutoäänestyksen perusteella, vaan virkavastuulla ja lakiin perustuen.
Tuota, mitenköhän Suomen valtion viranomaiset ovat hajottamassa tätä perhettä?
Pakottaako Suomen valtio tämän miehen jäämään Suomeen , kun vaimo lähtee ja onko edes vaimo kun minun Elon Lasku opin mukaan ei oikein nuo vuosiluku kerro totuutta.
Jos kaikki tarinat menee läpi niin tulijoista ei puutetta tule.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Jos laki tässä kohden määrää, että perhe on halkaistava kahtia ja äidin ja lapsen pitää lähteä täältä pois Irakiin, on laissa jotakin pahasti vialla. Onko se "tarina", kun miehen urheilujoukkueesta on tapettu 10 henkilöä 16:ta? Miten voidaan olettaa, että nainen ja lapsi ovat turvassa ja miestä on kohdannut tälläinen uhka? Ja se mikä tässä on kaikkein irvokkainta, lapsi on aivan pieni vauva, joka tarvitsee molempia vanhempiansa, erityisesti äitiänsä. 1 vuotista vauvaa ja äitiä ollaan tässä erottamassa. Toivottavasti asiaan tulee selkeys ja järkevä ratkaisu, kun Orpo selvittää asiaa sekä korkein hallinto-oikeus ottaa asian mahdollisesti käsittelyyn.

Niko Sillanpää

1) Jos sinusta tuntuu, että Suomi tässä rikkoo jotain lakia tai niitä jumalan sanaa olevia kansainvälisiä sopimuksia, tai tässä tapauksessa ei ilmeisesti edes sopimuksia, vaan julistuksia, ole hyvä ja haasta Suomi oikeuteen.

2) Miten muuten kansainväliset sopimukset nimeltä Dublin ja Schengen? Niitä voidaan noudattaa, jos se sattuu olemaan omien lemmikkiuhriryhmien etujen mukaista ja rikkoa, jos näin ei ole?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Mitäköhän tämän perheenyhdistämisen kiristämisen jälkeen vaaditaan. Pitääkö vauvalla olla kolmen tonnin kuukausitulot, että voi jäädä Suomeen?

Niko Sillanpää

Ainakin minkään järkiperäisen ajattelun vaatiminen vihreiltä vaikuttaa liialliselta vaatimukselta. Pelkkää emootiota alusta loppuun.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #28

Järkeen perustan väitteeni ja kritisoin järjettömyyttä.

Käyttäjän helenavitikainen kuva
Helena Vitikainen

Media on tullut kesken käsittelyn vahvasti esille ja estänyt peheen, joka ei täytä perheelle asetettuja toimeentuloedelletyksiä eikä muitakaan perusteita perheenjäsenten oleskeluluville ole .
Perheen äiti ja 3 vuotias lapsi ollaan käännyttämssä.
Vastasyntyneen osalta päätöstä ei ole vielä tullut (HS 5 6 2016)
Maahanmuuttoviraston päätöksessä korostetaan, että perhe on hankkinut lapsia, vaikka vanhemmat tiesivät, että oleskeluluvan saaminen on epävarmaa. Perheen äidin osalta todetaan että olet terve, työkykyinen nainen . Sinulla on sukulaisista koostuva turvaverkko kotialueellasi.
Perheen äiti ei ole lapsineen vaarassa Irakissa, vaikka perheen isä onkin . Siksi he viraston mukaan eivät tarvitse suojelua.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Mies on käynyt Irakissa siis turvapaikkansa saamisen jälkeen saattamassa alulle ainakin tämän 3 vuotiaan. Vaikka se on niin kovin vaarallinen paikka hänelle. Perheen molemmat aikuiset ovat tehneet jo kaksi lasta, vaikka ovat olleet varmasti tietoisia siitä, etteivät miehen tulot riitä elättämään naista, eikä naisella ole mitään syytä saada turvapaikkaa. Mikä on mielestäsi näiden kahden aikuisen vastuu tässä?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Eli miehellä ei olisi oikeutta käydä synnyinmaassansa, koska hänellä on turvapaikka Suomessa? Olis varmaan aika kova paikka, jos suomalainen saisi turvapaikan Suomen turvattoman tilanteen takia jostakin maasta olla käymättä laisinkaan takaisin Suomessa, jos sosiaaliset verkostot ovat täällä. Ja eikö näillä aikuisilla ole oikeutta lisääntyä? Kaiken lisäksi vielä pyrkivät turvaamaan lasten elämän tulemalla Suomeen. Nämä aikuiset ovat toimineet vastuullisesti. Naiselle on tiettävästi työpaikka Suomessa tarjolla. Olisi mennyt jo nyt töihin, ellei turvapaikankäsittelyprosessi tätä kieltäisi.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Migrin tämänpäiväisestä tiedotteesta:

"Pakolaisaseman saamisen jälkeen kotimaahan matkustaminen ja siellä oleskelu on peruste tarkastella pakolaisaseman lakkauttamista, koska tällöin voi olla kyse siitä, ettei henkilöllä enää ole perusteltua pelkoa vainosta."

http://www.migri.fi/medialle/tiedotteet/lehdistoti...

"Oleskelulupaa perhesiteen perusteella tulisi hakea aina ulkomailla ennen Suomeen tuloa. Euroopan ihmisoikeussopimuksen kahdeksas artikla, joka koskee perhe-elämän suojaa, ei suojaa kaikkia ihmisten henkilökohtaisia ratkaisuja kuten asuinpaikan valintaa, jos perhe on perustettu tietäen, että oleskeluluvan saaminen on epävarmaa."

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Twitteristä poimimani tiedon mukaan Korkein oikeus on kieltänyt irakilaisperheen hajottamisen. Löytyy Suomesta vielä oikeuden mukaisuutta.

Toimituksen poiminnat