MattiNikama Ekologista hyvinvointia kaikille.

Tolppasen rohkea valinta

  • Tolppasen rohkea valinta
  • Tolppasen rohkea valinta

Maria Tolppasen siirtyminen perussuomalaisista sosiaalidemokraatteihin vaikuttaa olevan päivän suurin poliittinen uutinen. Jätän tietoisesti käyttämättä sanaa loikkaaminen, sillä siihen liittyy vahva kielteinen lataus, jota en tahdo kohdistaa Tolppaseen. On mielestäni kertakaikkiaan kestämätöntä, että yksilöt pyritään väkisin sitomaan poliittisiin puolueisiin. On mielestäni kannattavaa tehdä tutkimusmatkaa useampien puolueiden välillä, jos ei ole varma onko nykyinen paikka oikea.

Tolppasen siirtyminen on hieno ja kannatettava asia, kun ottaa huomioon, minkälaista politiikkaa perussuomalaiset tällä hetkellä junttaavat läpi hallituksessa. Omien arvojen ja omantunnon kysymysten suhteen ei tule tehdä kompromisseja, paitsi ehkä joissakin harvinaislaatuisissa tilanteissa. Muunlainen toiminta olisi äänestäjien pettämistä. Yleisesti monet persujen linjat ovat mielestäni moraalittomia.

Lähes kaikenlainen ryhmäkuri on mielestäni pahasta politiikassa. Yksilöiden sekä heidän arvojen ja asenteiden tulisi olla politiikan tekemisen keskiössä, sen sijaan, minkälaisessa poliittisessa viiteryhmässä he toimivat. Tämän ei tietenkään tulisi hankaloittaa yhteistyön mahdollisuuksia, vaan antaa poliitikoille edellytykset toimia omista autonomioistansa käsin, yhteistyössä puoluetoveriensa sekä muidenkin puolueiden jäsenten tai puolueisiin kuulumattomien henkilöiden kanssa.

Tolppasen häpäiseminen puoluetoverien ja kannattajien toimesta sosiaalisessa mediassa ja varmasti muuallakin on merkki epäterveestä poliittisesta ideologiasta, arvomaailmasta ja asenteista. Hänelle tulisi näiden sijasta toivottaa hyvää tulevaisuutta demareissa. Terho kutsuu häntä muun muassa heikoimmaksi lenkiksi. Ehkä tämä ei pidä paikkansa. Hän saattaakin olla puolueen vahvin lenkki. Tossavainen taas kutsuu häntä petturiksi. Rivijäsenten äänensävyt ovat jopa pahempia. Tämänlaista on rajaton sananvapaus ja poliittisen korrektiuden vastustamnen. Ihmisarvon kunnioitus unohtuu helposti näiltä sananvapauden airueilta.

Toivoisin, että useammat perussuomalaiset poliitikot seuraisivat esimerkkiä ja siirtyisivät vaikka sosiaalidemokraatteihin. En kannata persujen linjaa ja täten pidän hyvänä asiana, että poliittinen voima heidän linjauksiensa takaa vähenee. Tämä ei tarkoita, ettenkä voisi missään tilanteissa kannattaa perusuomalaisten tekemisiä. Tällä hetkellä se olisi minulle mahdotonta. Konservatismi ja nationalismi ovat mielestäni haitallisia yhteiskunnallisia voimia, joita tulee vastustaa.

Toivottavasti Tolppasen linjat muun muassa maahanmuuton suhteen pehmenevät, eikä hän joudu uudessa viiteryhmässä ongelmiin tai huonoon valoon linjauksiensa takia. Tilanteen voisi tulkita siten, että halla-aholaisuus leviää taas yhteen uuteen puolueeseen. En usko tämän kuitenkaan olevan tilanne. Ehkä Tolppanen siirtyy enemmän köyhien asian ja yleisen solidaarisuuden edistämisen pariin, ennemmin kuin toimimaan perinteisellä tavallansa maahanmuuttokriittisesti. Saatahan demareistakin löytyä tilaa nationalisimille, konservatismille ja maahanmuuttokriittisyydelle. Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy.

Yhden poliitikon siirtyminen edustaa laajempaa ideologista taistelua sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten välillä. Muutamien vuosien aikana, perussuomalaisen kuplan kasvaessa, joka on mielestäni perustunut kestämättömään politiikkaan, ihmiset ovat siirtyneet kannattamaan persuja muista puolueista, kuten varmasti suurissa määrin demareista. Nyt pettynet äänestäjät, kuten myös poliitikot ottavat etäisyyttä puolueeseen, joka ei ole täyttänyt heidän odotuksiansa ja on pettänyt vaalilupauksiansa ja toiminut täysin aiemmin viestimiensä arvojen vastaisesti. Sellaista on populismi.

Miettiessä, millä tavalla persut ovat pettäneet lähes kaikkia vaalilupauksensa, mieleen nousee ajatus, etteikö oikeus vaihtaa puoluetta olisi pikemminkin velvollisuus tässä tilanteessa. Tolppasta syytetään äänestäjiensa ja lupaustensa pettämisestä sosiaalisessa mediassa. Itse näen tilanteen toisin päin. Tolppasella on velvollisuus siirtyä pois puolueesta, jossa ei ole mahdollista toimia ideologiansa tai arvomaailmansa mukaisesti. Toivon tässä tilanteessa Tolppaselle parempaa tulevaisuutta demareissa.

Matti Nikama / https://www.facebook.com/MattiAnteroNikama/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikö vihreillä ole ryhmäkuria, vaan kulkevat hajallaan, kuin Elimäenlampaat ?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Varmaan kaikkialla on valtarakenteita, jotka luo jonkinlaista ryhmäkuria. En usko kuitenkaan, että vihreissä ketään tulee missään vaiheessa yhdellekkään poliitikolle tai jäsenelle sanomaan, mitä mieltä jossakin asiassa tulee olla tai millä tavalla äänestää. Se on väärin. Tietyistä ydinasioista ihmiset on aika yksimielisiä. Tässä mielessä puolue on ainakin yksi parhaista Suomessa.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Niin, saivathan demarit ryhmäänsä julki rasistin.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Aivan, Tolppasen ulostulot ja "maahanmuuttokriittiset" mielipiteet on vaikea sovittaa demareiden tasa-arvo tavoitteisiin!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Se on muuten hienoa, miten nämä perussuomalaisten kansanedustajat muuttuvat verentahrimiksi julkirasisteiksi heti kun ovat loikanneet toiseen puolueeseen.

Mikäli Tolppasella olisi tänäänkin sama puoluekanta kuin eilen, niin Uuden Suomen ukot puolustaisivat häntä kilpi säihkyen ja miekka tanassa kaikkia rasismisyytöksiä vastaan, koska perussuomalaisen puolueen leimaaminen rasisteja suojaavaksi puolueeksi on asiatonta leimaamista.

Ja eihän niitä Tolppasen mielipiteitä demarien ohjelmaan sovitettukaan. Hänen käskettiin pitää turpansa kiinni ja äänestää ryhmäkurin mukaisesti. Se siitä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Monessako äänestyksessä Tolppanen on poikennut entisensä ryhmän kannasta, saisko näkösälle ?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ei kai Tolppanen muuksi muuttunut, mutta sdp:n osalta on haisteltu ajoissa "rasismin" uudelleen määrittelyn tuulia, kun muu Pohjola kulkee edellä.
Sdp:n ryhmäkuri astuikin Tolppaselle voimaan jo tämän päivän äänestyksessä...

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Avoimen radistiset mielipiteet tulee tuomita ja kyseenalaistaa. En kuitenkaan leimais henkilöä täysin huonoksi rasistiseksi ihmiseksi, jos hän on omaksunut viiteryhmässänsä jaetun identiteetin. Nyt Tolppasella on mahdollisuus voittaa luottamus demarikannattajilta enkä usko, että he suvaitsevat rasismia ainakaan laajasti.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

En ole lukenut hänen blogia. Ilmeisesti se suljettiin sen nojalla, että kirjoitukset oli rasistisia. Oliskohan jollakulla esimerkkejä niistä?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kovin hyvin en Tolppasta tunne, mutta tiedän, että ennen Perussuomalaisiin liittymistään hän toimi demareissa. Hänen paluutaan en ihmettele, mutta sitäkin enemmän aiempaa siirtymistä Perussuomalaisiin, joka on selkeä porvaripuolue, kuten Tolppanen on tänään juklkisesti todennut. Kummallista siinä on se, että Tolppasen piti käydä ottamassa tuntumaa kantapään kautta ennen kuin hänelle selvisi, että on mennyt väärään porukkaanl.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Hyvä tavoite hänellä päästä puolustamaan jälleen heikompia ja näin ollen demareihin. Toivottavasti hänen mahdolliset syrjivät mielipiteet tasoittuvat. Toivoisin keneltä tahansa poliitikolta, etteivät mielipiteet olisi syrjiviä. Julkinen tila on liiallisesti kovaäänisten syrjivien mielipiteiden hallussa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jalkapallotermeillä potkinut palloa kokoajan omaan maaliin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Itse ajattelen, että leiriä pitää vaihtaa, jos politiikka on omien käsitysten vastaista. Äänestäjät sen päättävät, oliko ja missä määrin Tolppasen tapauksessa ryhmän vaihdon taustasyynä vaalitaktiset vai näkemykselliset erot. Taitaa olla molempia mukana.

Eniten kuitenkin ihmettelen demareita tässä, sillä suvaitsevat kannattajat eivät katso tälläistä selkärangattomuutta hyvällä. Ei varmaankaan monet muutkaan kansalaiset, äänesti puoluetta tai sitten ei.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Tässä voi tosiaan olla sitä, että perussuomalaisten kannattajiksi siirtyneitä nyt irrallaan kulkevia henkilöitä tahdotaan jälleen tukemaan demareita. Toivottavasti he eivät lähde millekään kansallismieliselle linjalle edes osittain. Hieman viitteitä on ollut menneinä vuosina. Tietysti on voinut olla vain vaalitaktikointia, mutta näin ollen hieman harhaanjohtavaa.

Reijo Jokela

JOtenkin käsittämätöntä, että minkään puolueen kannattaja ylipäätään hyväksyy tuollaisen moraalittomuuden äänestäjiä kohtaan, mitä nyt ovat esittäneet ensin Haglund ja nyt Tolppanen. Äänestäjiltä on pyydetty mandaatti edustaa heitä eduskunnassa neljän vuoden ajan ja tietyn puolueen riveissä. Jos tällaisen luottamuksen oman edun, mukavuuden, rahan, tai muun kelvottoman pettää, niin tällainen on selkärangatonta toimintaa. Oli puolue sitten mikä tahansa.
Nämä äänestäjiensä pettäjät ovat todellista poliitikkojen roskasakkia ja se on jo aika paha kun on kuitenkin kysymys poliitikoista.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Tolppanen ei ehkä siirry demareiden sen takia, ettei hän tahdo edustaa halla-aholaista todellisuuskritiikkiä. En kuitenkaan missään nimessä näe selkärangattomaksi, että ei tahdo edustaa puoluetta, joka on pettänyt kaikki vaalilupauksensa ja kyykyttää juuri niitä, joita on luvannut edustaa. Toivottavasti sopeutuu demareihin ja turha syrjintä karsiutuu mielipiteistä pois.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Pikemminkin päinvastoin, kuten Matti Nikama kirjoittaa.

Jos puolue on pettänyt kaikki lupauksensa, pitäisikö siihen hurahtaneiden loppuelämäkseen jäädä vetämään samaa kivirekeä?
Ei suinkaan, annetaan poliitikoillekin lupa ajatella ja oppia. Sitä mukaa Suomi kehittyisi ja suuremmista typeryyksistä päästäisiin eroon.

Typerintä on addiktoitua johonkin johtohahmoon kuten joku maisterisjätkä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

On käsittämätöntä, että persujen eduskuntaryhmä lähes kokonaisuudessaan on pettänyt äänestäjänsä. Näkyy se tietysti kannatuksen romahduksena, eikä suurimman osan tarvitse toivoa uudelleenvalintaansa. Vaalien jälkeen eduskunnassa lienee pari peruspersua ja joukko rasistipersuja koska rasistiäänestäjälle ei ole vaihtoehtoja. Edes Soini ei pysty selittämään mustaa valkoiseksi. Ei "kansa" ihan niin tyhmää ole.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Nimenomaan perussuomalainen johtajakultti ei ole hyväksi kenellekkään. Ihmisten, varsinkin poliitikkojen tulisi kyetä ajattelemaan itse minkään ryhmäkurin tai johtajan pelon. Soinin plokit on ollut viime aikoina melko tyhjänpäiväsiä ja toivottomua ilman mitään todellista sisältöä. Sitä on populismi, jota maisterisjätkä on tainnut opiskella ja tutkia hieman. Edustajien tulisi tosiaan vastata äänestäjille minkään ryhmäkurin sijasta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No rohkeutta on monenlaista. Ettei vain kysymys nyt ole ihan jostai muusta? Esim tästä "PS-edustaja Leena Meri: Tolppanen marmatti, miksei hänestä tullut ministeriä mutta Lindströmistä tuli
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Leena Meri sanoo Maria Tolppasen olleen pettynyt jäätyään ilman haluamiaan luottamustehtäviä."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062221777311_u...

Toimituksen poiminnat