MattiNikama Ekologista hyvinvointia kaikille.

Väkivaltaa vai myötätuntoa?

Forssa on uutisotsikoissa asukkaidensa tempauksen vuoksi, jossa kantaväestöön kuuluvat henkilöt ovat lähteneet porukalla tekemään väkivaltaa turvapaikanhakijoita kohtaan. Sosiaalisessa mediassa ja uutisissa liikkuneiden tietojen perusteella välikohtaus on saanut alkunsa siitä, kun turvapaikanhakijoiden on väitetty pahoinpidelleen 15-vuotista nuorukaista.

Tarinan paikkansapitävyydestä liikkuu toisistaan poikkeavia tietoja tai huhuja, joihin minulla ei ole tietämystä ottaa kantaa muuten kuin toteamalla tämäntyyppisten tapahtumien yleisen kulun perusteella, että kyseessä voi olla todellinen tapahtuma kaikessa paikkansapitävyydessään ja ikävyydessään, liikkeelle laitettu perätön huhu tai liioiteltu kuvaus tapahtumasta.

MV-lehdessä ja muissa vastaavilla palstoilla levitetään luonnollisesti täysin perättömiä viestejä siitä, mitä on tapahtunut. Surullisesti monet ihmiset joutuvat kyseisen vihapropagandan uhreiksi ja uskovat netissä vastaantulevat kertomukset tapahtumista.

Netissä liittyvä kuva verisestä naamasta ei ilmeisesti liity laisinkaan tapahtumaan, vaan on poimittu netistä tapahtumaan liittymättömäst henkinlöstä ja tilanteesta. Edeltäneen pahoinpitelytapahtuman paikkansapitävyys on asiasta kiinnostuneiden ja huolestuneiden ihmisten omissa käsissä.

Kaikenkaikkiaan tilanteesta voidaan todeta, että minkäänlaista väkivaltaa ketään kohtaan ei pidä suvaita, oli se sitten kenen tahansa tekemää. Tilanteesta tekee erittäin groteskin se, että väkivaltaisen kantasuomalaisen tappeluporukan on voinut saada liikenteeseen tahallisesti levitetty valheellinen tieto. Se on erittäin huolestuttavaa, kun enää ei toimita pelkästään internetin keskustelupalstoilla, vaan provosoidutaan väkvialtaan todellisessa elämässä.

Maahanmuuttajia on kuulemaan mukaan uhkailtu jo aiemmin ja viimeisimmän hyökkäyksen jälkeen oli uhkana, että heitä kohtaan tehtäisiin uusi hyökkäys. Tälläisissä tapauksissa ensisijainen toimintamalli on ottaa yhteyttä poliisiin ja saada sitä kautta apu nopeasti paikalle, jottei kenenkään tarvitse joutua kokemaan tai tekemään fyysistä väkivaltaa tai edes sallittuja itsepuolustustekoja.

On kuitenkin loogista, että perheiden, lasten ja vaimojen ollessa paikanpäällä, turvapaikanhakijat tahtovat puolustautua, kun väkivaltainen joukko hyökkää kohti vastaanottokeskusta. Laittoman väkivallan ja laillisten puolustustekojen osuutta tapahtumaan on vaikea arvioida, kun ei ole nähnyyt tappelua paikanpäältä.

Monilla turvapaikanhakijoilla on varmasti psyykkisiä paineita, muun muassa turvapaikkapäätösten vuoksi, joka saattaa lisätä alttiutta hakeutua tai joutua fyysisiin välikohtauksiin. Toivottavasti näiltä voidaan välttyä kaikin puolin tulevaisuudessa. Väkivalta aina vain lisää väkivaltaa ja sen ympärillä pyörivää toivotonta kierrettä, oli sitten kysymys sen henkisestä tai fyysisestä muodosta.

Minkäänlaista vihapuhetta, fyysisten väkivallantekojen lisäksi, ei pidä suvaita ketään kohtaan. Matka provosoivasta puheesta ja tekstistä todellisiin tekoihin ei vaikuta olevan mahdottoman pitkä. Tämänkaltaiset konfliktit pitää ehkäistä jo aivan niiden alkujuurilla, ihmisten asenteiden ja mielipiteiden kohdalla. Hyväksyntä ja vuorovaikutus ovat tarpeen kantaväestön ja maahanmuuttajien kohtaamisissa.

Forssan maineelle eivät tälläiset välikohtaukset ainakaan tee hyvää. Ihmisten, jotka oikeuttavat väkivallantekoja mielipiteillänsä tulisi ymmärtää, ettei väkivallan käyttö ole missään tilanteessa sallittua, eikä ole oikein sellaiseen yllyttää.

On erittäin surullista, että jo suuria määriä kärsimään joutuneet ihmiset joutuvat kohtaamaan täällä sen, eli väkivallan ja uhan, jota ovat kodeistansa joutuneet pakenemaan. Vieraat pitäisi toivottaa tervetulleiksi myötätunnolla sen sijaan, että heidät demonisoidaan kokonaisuudessaan ryhmänä ilman mitään järkeviä perusteita. Muun muassa lasten oikeudet joutuvat tälläisessä demonisoimisessa vakavasti uhatuiksi. He ovat kaikkein syyttömimpiä mihinkään.

Monien niin sanottujen maahanmuuttokriitikoiden mielipiteet ja sananmuodot kuulostavat pöyristyttäviltä omiin korviin, koska tahdon elää maailmassa, jossa kaikkien ihmisten oikeuksia kunnioitetaan tasapuolisesti syntymämaasta riippumatta.

Toivottavasti monien maahanmuuton vastustajien alitajunnasta pintaan pulpahtaneelle ennakkoluuloiselle mylvinnälle löytyy järkevämpiä ja oikeudenmukaisempia kohteita, kuin kärsivien ihmisien demonisoiminen ja kantaväestön provosoiminen laittomiin ja moraalittomiin väkivallan tekoihin.

Matti Nikama / https://www.facebook.com/MattiAnteroNikama/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"On kuitenkin loogista, että perheiden, lasten ja vaimojen ollessa paikanpäällä, turvapaikanhakijat tahtovat puolustautua, kun väkivaltainen joukko hyökkää"

Tuohan on selvää katupartiotoimintaa. Luulin että Vihreät vastustavat yksityisiä turvajoukkoja.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

No mutta, milloin kotinsa ja perheensä puolustaminen on muuttunut katupartioinniksi?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Ihmettelin myös tätä johtopäätöstä. Onko mahdollinen itsepuolustus ja hätävarjelu katupartiointia?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #3

En ole lakimies, mutta sen verran voin kertoa hätävarjelusta ja itsepuolustuksesta, että ne eivät kata tilannetta, jossa asunnosta poistutaan astaloin varustautuneena tappelemaan pihalle.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #5

En tiedä, minkälainen tilanne tarkalleen on ollut kysymyksessä. Hätävarjelun keinoja ja rajoja ei ole laissa tarkasti määritelty, vaan se on auki, minkälaisilla tavoilla voi puolustautua esimerkiksi välittömästi henkeä tai terveyttä uhkaavaa hyökkäystä vastaan. Hätävarjelua voi käyttää myös toisen henkilön puolesta. Tosin en väitä, että tässä olisi ollut sellainen tilanne. En tiedä. Sanon vaan, että jos oikeaaikaista poliisin apua ei ole saatavilla ja henkilö on joutumassa hyökkäyksen kohteeksi, on oikeutettua puolustautua. Sit oikeusistuin arvio, onko kysymyksessä ollut hätävarjelu.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #6

"Tappelu alkoi, kun ryhmä suomalaisia meni vastaanottokeskuksen edustalle, ja vastaanottokeskuksesta tuli puolestaan ulos ryhmä pakolaisia. Myös katsojia oli paljon, joten on vaikeaa sanoa, kuinka paljon itse tappeluun osallistuneita oli.

Poliisin tietojen mukaan molemmilla tappelun osapuolilla oli käytössä kättä pidempää."

Aika selkeältä tuo vaikuttaa. Kukaan ei ole mennyt rakennukseen sisälle, joten suoraa uhkaa henkeä ja terveyttä kohtaan ei ole ollut. Esitutkinta toki on kesken ja uutta tietoa voi tulla esiin. Nyt julkisuudessa olevien tietojen perusteella kyseessä ei ole ollut hätävarjelutilanne.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082422217368_u...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #8

Nyt ollaan kyllä jännän äärellä, jos pihalle ilmestynyt astaloin varustautunut porukka ei ole suoraa uhkaa henkeä ja terveyttä kohtaan.

Jos silloin menee pihalle, se näyttää nimenomaan siltä, että estetään uhkaa tulemasta sisään, jossa on perheitä. Näin sodassakin tehdään, sotilaat lähetetään hyökkäävää armeijaa vastaan, jottei se etene alueille jossa on siviilejä.

Kuinka lähelle perhettäsi sinä haluat uhkaajan päästää ennen kuin toimit?

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #12

Nimenomaan! Jos kyseessä on sellanen tilanne, että poliisia ei voi saada paikalle, niin itse puolustautuminen voi jäädä ainoaksi keinoksi. En tosin väitä, että turvapaikanhakijat olisivat täysin viattomia. Tosin näinkin voi olla, joka selviää, jos lisää tietoa tulee. Vaikka molemmilla puolilla olis pahat aikeet, niin silloin on myös oikeus puolustautua toista vastaan, mutta nämä on erittäin monimutkaisia tilateita ja tappelussa siirrytään nopeesti hätävarjelun piiriin ja siitä pois laittomaan pahoinpitelemiseen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

Nopeasti googlettamalla löytyy useita tapauksia, joissa kotiaan puolustanut on tuomittu, vaikka kotiin on jo tunkeutunut mm. kirvein aseistautuneita henkilöitä.

Minä puhuin vain siitä mitä laki sanoo. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kotiaan pitäisi saada puolustaa tarvittaessa jopa kuolettavaa voimaa käyttäen. Blogisti kuitenkin puhui hätävarjelusta ja toinen esiin, että Suomen lain mukaan tämä ei ole ollut tilanne. Paska laki, mutta näin se menee.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #15

Et sinä puhunut siitä, mitä laki sanoo, sinä esitit tulkinnan siitä. Kuten on jo esitetty, hätävarjelu ja sen mahdolliset ylilyönnit tulkitaan oikeudessa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #19

Luulisi aikuisen osaavan sen verran Googlea käyttää, että löytää mitä rikoslaki sanoo hätävarjelusta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #22

Ja luulisi aikuisen ymmärtävän, mitä sanotaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Oletko oikeasti vielä sitä mieltä, että kyse oli hätävarjelusta?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tunge se MV ... Noo koitetaan.

Jos kyseessä on Forssa vilkaistaan paikallislehteä

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/22908-poliisi-h...

ja sitaatti

"Viimeisin tapaus sattui maanantai-iltana Forssan Prisman parkkipaikalla, jossa kaksi ulkomaalaistaustasta pahoinpiteli kantasuomalaisen 15-vuotiaan pojan. Poliisilla ei ole vielä varmuutta siitä, olivatko pahoinpitelijät turvapaikanhakijoita, mutta se on todennäköistä. Poliisilla on tiedossaan tarkat tuntomerkit tekijöistä."

No niin. Sitten kuulemma jotain videoita, varmaan löytyy tubesta sanalla Forssa? Juu.

https://www.youtube.com/watch?v=ory1z0e_m4A

Näin selvisi asian toinen puoli ja aivan ilman MV:tä joka jokaisessa asiassa on ja joka ilmeisesti unohtui uutisoinnista.

Joku muukin tämän huomasi.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Tiedottaminen Forssan tapauksessa epäonnistui täysin

Posted on24.8.2016

Parisen kymmentä suomalaista hakeutui tiistaina 23.8.2016 vastaanottokeskuksen läheisyyteen Forssassa ja tilanne kehkeytyi joukkotappeluksi turvapaikanhakijoiden kanssa. Edellinen välikohtaus tapahtui maanantaina, kun kaksi ulkomaalaistaustaista henkilöä pahoinpiteli 15-vuotiaan pojan Prisman parkkipaikalla. Tapaus on jatkumoa viikkoja jatkuneelle välien kiristymiselle. Miksi edeltävistä tapauksista ei ole tiedotettu ennen kuin tilanne kärjistyi tappeluksi suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välillä?

Maaliskuussa usean suuren mediakonsernin päätoimittajat tekivät kannanoton luotettavan median puolesta. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut. Kansalaiset joutuvat edelleen kääntymään sosiaalisen median ja vaihtoehtomedioiden puoleen saadakseen todenmukaista tietoa tapahtuneesta. Niin kutsuttu ”luotettava media” uutisoi aiheesta yksipuolisesti. Mm. Yle ”unohti” mainita turvapaikanhakijoiden käyttämistä astaloista tai aiemmasta kantasuomalaisen pojan pahoinpitelystä.

Poliisin vastuulla on tiedottaa mediaa. Median vastuulla on tiedottaa kansaa. Missä kohtaa ketju katkesi Forssan tapauksessa? Viranomaisten ja median tulee tiedottaa tapahtumista mitään pois jättämättä ja hyssyttelemättä. Muuten vaarana on, että tilanne kärjistyy uusiin väkivallantekoihin ja kaikenlainen väkivalta on tuomittavaa.

Forssan kaupunginhallitus äänesti aikoinaan vastaanottokeskuksen perustamista vastaan. Myöhemmin kaupunginvaltuusto pyörsi päätöksen. Mahtoiko olla sittenkään viisasta? Vaikea sanoa, mikäli media tai viranomaiset eivät kerro koko kuvaa tapahtumista. Herää ajatus, tiedämmekö varmasti kaikkea mitä tapahtuu muillakaan paikkakunnilla, joissa on vastaanottokeskus? Tehdäänkö turvapaikanhakijoiden toimesta vieläkin ikävämpiä asioita? Kantaväestön rötöstelythän tiedetään heti.

Jari Ronkainen

[toim. huom. ps. kansanedustaja
http://jarironkainen.fi/blogi/ ]

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Muun muassa netissä liikkunut kuva, jossa oli nuori mies huuli auki ja verisenä, ei todennäköisesti liittynyt millään tavalla tilanteeseeen, vaan se oli netistä poimittu tarkoitushakuisesti. Nämä vaihtoehtomediat luonnollisesti levittävät aivan huuhaata liittyen kyseisiin tapahtumiin. Ei tietystikään voi vaittaa, että näiden oikeiden medioiden uutisointi olisi totuus asioista, vaan aina pelataan näkökulmien ja mahdollisesti vaillinnaisen tiedon kanssa. Kuitenkin luottamukseni suomalaisiin medioihin on korkealla tasolla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Tarkoitatko tuota Forssan Lehdessä olevaa kuvaa? En tiedä onko se oikea kuva 15-vuotiaasta uhrista, mutta ei lehdessä ainakaan mainita, että se olisi kuvituskuva.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Minulla ei ole itselläni mihinkään mediaan luottamus korkealla.. Oikeastaan kaikilla surkea!! Ja mitä tuohon kuvaan tulee niin Todenäköisesti on otettu netistä... -Todenäköisesti- siis siitäkään ei ole tarkkaa tietoa!

joten ei kannata rueta omaakaan totuutta julkistamaan ilman todisteita.. Voit tehdä sen vähä niinkuin minä, ja huomauttaa tekstissä että kuvan alkuperästä ei ole tietoa ja on voitu ehkä napata netistä tai..

oudointa tässä jutussa on se ettei kukaan soittanut poliisille ja selvittänyt että on kunnon joukkotappelu.. Oliko sinne mennyt vain yksi poliisiauto? siis kaksi polisiia (2 henkilöä)´?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #11

"Oliko sinne mennyt vain yksi poliisiauto? siis kaksi polisiia (2 henkilöä)?"

Montako niitä Forssan kokoisessa kaupungissa on milloin hyvänsä irroitettavissa muista tehtävistään paikalle? Kai sinne nyt kaikki vapaat autot on lähetetty.

Jukka Mäkinen

Äitinsä facebookiin laittama kuva hakatusta pojastaann. Polisin mukaan oli lyöty jollain "kovalla esineellä". Turvapaikanhakijoiden itsensä mukaan aivan sivullinen.

Nikama vain toteuttaa normaalia vihreiden totalitaristien tahallisen valehtelun ja vääristelyn politiikkaa. Luottamus ei voi enää laskea alemmaksi.

PS. Korjattu isoveli äidiksi.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama Vastaus kommenttiin #24

Mahdatkohan tietää, mitä on totalitarismi ja valehteleminen? Onko sinulla laisinkaan hajua, minkälainen puolue Vihreät edes on?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

"Mahdatkohan tietää, mitä on totalitarismi ja valehteleminen?"

Olen elänyt aikana jolloin Neuvostoliitto oli vielä voimissaan, ja tehnyt paljon töitä heikäläisten kanssa. Samohin aikoihin olin myös paljon tekemisissä rautaesiripun takaa länteen päässeiden opiskelijoiden ja vähän vanhepien ihmisten kansssa. Oleskelin myös jonkin aikaa 80-luvun alkupuolella Kiinassa ennen sen avautumista. Sanoisin, että minulla on varsin hyvä käsitys mitä totalitarismi on ja miten se toimii. Miten se askel kerralaan ottaa totaalin kontrollin kansalaisista. Ensimmäinen askel on muuttaa kielen sanojen merkitys ja vaientaa sananvapaus. Vihreät ovat siinä vaiheessa menossa.

"Onko sinulla laisinkaan hajua, minkälainen puolue Vihreät edes on?"

Selainen kuin johtonsakin:
Heidi Hautala, teettää harmaita töitä ja siunaa orankien tappamisen.
Ville Niinistö, ajelee autolla maksamatta autoveroa.
Loput keskittyvät seksuaalisten vähemmistöjen ja äärifeministien propgandan levittämiseen.
Luonnonsuojelua vihreissä ei ole ollut enää pariinkymmeneen vuoteen. Silloin joskus minäkin kannatin vihreitä. En enää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #24

"Äitinsä facebookiin laittama kuva hakatusta pojastaan"

"valehtelun ja vääristelyn politiikka"

Koska ensimmäinen on jotenkin osoitettu todeksi ja blogistin kirjoittama valehteluksi? Sopii esittää näyttöjä kummasta tahansa, blogisti sanoo aika selvästi ettei tiedä mitä tosiasiassa on tahapahtunut ja esittävänsä vain näkemyksensä. Etkä sinäkään tiedä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #39

Hyvä. Tuo olisi kannattanut laittaa jo edelliseen viestiin.

Sitten se toinen väitteesi.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #40

".. kun turvapaikanhakijoiden on väitetty pahoinpidelleen 15-vuotista nuorukaista."

tietoista vääristelyä

"..kun väkivaltainen joukko hyökkää kohti vastaanottokeskusta."

tietoista vääristelyä ja valehtelua.

Vihreistä yleensä vääristelyä ja valehtelua on esimerkiksi väite että sukupuolineutraali aviolitto olisi ihmisoikeuskysymys.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #43

Väität siis, ettei noita asioita tapahtunut?

Ei myöskään ole millään tavalla vääristelyä tai valehtelua sanoa sukupuolineutraalin avioliiton olevan ihmisoikeuskysymys. Se on MIELIPIDE, ymmärrätkö mikä sellainen on? Mielipide voi olla väärä, eikä sitä varmaan kannata tässä alkaa vatvoa. Kohdistit kuitenkin väitteesi blogistiin, eikä sillä ole mitään merkitystä, miten vihreistä tekemäsi yleistys pitää laajemmin paikkaansa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Somessa nyt liikkuu asiantiimoilta (+ tulevan miekkarin) vaikka mitä. Nyt kyseessä oli kuitenkin paikkallislehti jossa kuva oli. Forssanlehti tuskin pitäisi ko. kuvaa etusivullaan taikka jutussaan yhä jossei kuvan taustoja olisi tarkastettu.

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/22908-poliisi-h...

Toivottavasti tilanne rauhoittuu puolin ja toisin eikä eskaloida torstaina mikä on mahdollista.

lisäys:

mm. Iltalehdessä on nyt näköjään jo ihan asiallinen yhteenveto.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016082422217368_u...

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä tahtoisin lisätietoa myös tuosta 15-vuotiaan pahoinpitelystä. Vedettiinkö siinä turpaan satunnaista ohikulkijaa, vai oliko sinä jotakin sanailua välissä?

Jukka Mäkinen

Joidenkin turvapaikanhakijoiden mukaan satunnaista ohikulkijaa ilman mitään syytä. Läheisyydessä oli ollut jotain kärhämää joidenkin toisten kansssa.
Poliisin mukaan oli lyöty jollain "kovalla esineellä". Ei ilmeisesti kuitenkaan teräsputkella koska hampaat olivat vielä tallella.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tarkalleen ottaen ei tiedetä riittävästi tapahtumien kulusta. On vain suodatettuja mediajuttuja, joten ei kannata liian pitkälle vietyjä oletuksia tehdä mihinkään suuntaan. Esimerkiksi poliisi muutti saamiensa ohjeiden mukaisesti tiedotuslinjaansa. Ahdistelutapausten uutisointi hiljeni siihen. Jotain kertoo "tiedotus- ja uutispimennosta", kun entinen ministeri Siimes joutui tarkistamaan MV-lehdestä, mitä tapahtuu lähistön vastaanottokeskuksessa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Ja se MV-lehtikö tiesi oikean vastauksen?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ilmeisesti riitti Suvi-Anne Siimekselle.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #23

Joka on jonkinlainen auktoriteetti asiassa? Miksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miksi ylipäätään pitää arvella täälikin kirjoituksella mitä on tapahtunut, eiköhän poliisi kuitenkin parhaiten selvitä mitä ja milloin on tapahtunut.

Näillä arveluilla ei saa mitään muuta kuin juupas eipäs kommentteja aikaan.

Mistään en mitään tiedä, enkä tiedä mitä on tapahtunut, mutta huolissani olen kuitenkin, Huoh.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Joukkotappelussa ammuttiin pakolaista jalkaan ja ampuja oli mustalainen.

Hurjaksi menee jos mustalaiset, jotka tappelevat jopa kymmenien vuosien ajan koko suvun voimalla jos yhtään jäsentä loukataan, aloittavat vihat pakolaisia kohtaan.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sikäli kuin olen näihin mustalaisyleistyksiin perehtynyt, heillä sentään on tapana vihoitella vain niille, jotka heitä ovat loukanneet ja korkeintaan suvulle. Ei koko viiteryhmälle, sen verran mustalaisilla sentään on järkeä(enemmän kuin nähtävästi osalla kantasuomalaisista).

Käyttäjän NikoPenttinen1 kuva
Niko Penttinen

Kuva pojasta on aito. En viitsi koko uutista siteerata kommenttikenttään, mutta ohessa linkki Forssan lehteen.

Kommentoinnin säännöissä lukee, että huhuja tai valheellista tietoja ei saa levittää. Ilmoitit asian olevan huhu, mikä on hyvä asia. Pyytäisin kuitenkin tältä osin korjaamaan puheenvuorossa.

http://www.forssanlehti.fi/uutiset/22960-kuva-paho...

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Kiitos kommentista! Olin itsekin juuri jakamassa tuota samaa linkkiä. Itse kirjoitin tuon pohdiskelun kuvan aitoudesta, koska useissa tapauksissa on, joissa on kerrottu turvapaikanhakijoiden/maahanmuuttajien tehneen joitakin rikoksia on ollut tarkoitushakuista valheellisen viestin levittämistä.

Jukka Mäkinen

"...koska useissa tapauksissa on, joissa on kerrottu turvapaikanhakijoiden/maahanmuuttajien tehneen joitakin rikoksia on ollut tarkoitushakuista valheellisen viestin levittämistä."

Tarkoitushakuista valheellisen viestin levittämistä on harrastanut pääasiassa ns. valtamedia. Etulinjassa YLE, Sanomat OY, ESS, Kaleva ja kumppanit yrittäessään valkopestä kyseisiä turvapaikanhakijoiden tai mahanmuuttajien (mukaanlukien 2. polvi) rikoksia.

Olisiko blogistilla antaa edes yksi esimerkki päinvastaisesta, jossa turvapaikanhakijaa/maahanmuutajaa olisi syytetty rikoksesta jota hän ei ole tehnyt, tai muuten levitetty valheellista tietoa. Yksi esimerkki.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tapana on ihan vaan raportoida ylläpidolle, jos näkee jotain sääntöjen vastaista. Ei retostella siitä kommenteissa.

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Niin, en tarkoita retostella, vaan tuoda esiin faktan, että netissä liikkuu erittäin paljon valheellista propagandamateriaalia ja keskustelupiireissä, jotka esimerkiksi minun tekstejä lukevat ja kommentoivat on porukkaa, jotka näihin tosissaan uskovat. Jos tästä vain raportoisi ylläpidolle sen sijaan, että ottaa asian kommenteissa esille, ei olisi mahdollisuutta vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin, jotka ottavat aivan todesta täysin virheellistä tietoa.

Käyttäjän HarriSuomi kuva
Harri Suomi

Voin kertoa, että jos kantasuomalaisen asuntoon ollaan murtautumassa ja hän pieksee murtautujan, on HÄN linnassa, murtautuja ei!! Sama laki ei näemmä koske kaikkia....
Lisäksi voinen sina valaista, koska olet näemmä vain lukenut lehdistä asiasta, että suomalaiset eivät olleet menossa tappelemaan, eikä heillä ollut aseita mukanaan. Paikka, jossa kokoontuivat on yleinen paikka ja olivat siinä rauhallisesti, kunnes matut kävivät kimppuun. Silloinkin pakenivat paikalta. Totuus on joskus tarua ihmeellisempää!! Kannattaisi varmaan ottaa asioiden OIKEASTA laidasta selko, ennenkuin alkaa kirjoitella!! Mutta sehän on niin, että vain matujen ja vihervasemmiston väkivalta on sallittua, koska se on sitä "parempaa" väkivaltaa!!

Käyttäjän MattiNikama kuva
Matti Nikama

Olen erittäin selkeästi ilmoittanut tekstissäni, että kysymys on spekulaatioista, jotka on ihan aiheellista tuoda esille. Toivottavasti tapausten uhrit saavat oikeutta. Väkivaltaa ei pidä hyväksyä kenenkään taholta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oli miten oli niin tapahtuma alkoi siitä että odinit ja muut vastaavat marssivat sinne pihaan. Kivasti kämyt sitten koittaa kiinnittää huomion ja ohjata keskustelun siihen että tph't ikävä kyllä tulivat ulos ja vastasivat tappeluhaasteeseen. Kämyt eivät halua vastuullista keskustelua vaan ainoastaan inttää omaa poliittiskapinallista mantralinjaansa. Ammattiagitaattoreita.

Jukka Mäkinen

Oodineita paikalla ei ollut, sen sijaan noin 15 suomalaista 16-17 vuotiasta koulupoikaa. Kaikkien tähän mennessä löytyneiden sivullisten todistajien mukaan aseettomia. Sitten talosta ryntäsi ulos kymmeniä aikuisia maahanmuuttajia kepein, mailoin, sängynjaloin ja teräsputkin aseistettuina ja hyökkäsi koulupoikajoukon kimppuun pahoinpidellen useita kunnes poliisi saapui paikalle. Ammattiterroristeja ja rähinöitsijöitä.

Marjukka Kaakkola toisessa blogissa:

"Videon on kuvannut joku turvapaikanhakija Forssan vokin talon ikkunasta ja laittanut youtubeen. Videolla näkyy, miten joukko suomalaisnuoria (alueella tosiaan on mm. ammattikoulun asuntola) seisoo rauhassa jossain sadan metrin päässä.

Miksi media ei kerro tästä mitä siellä todellisuudessa tapahtui?

https://www.youtube.com/watch?v=RKSU-rDN5Sw "

Jorma Lehmonen

Voi voi nyt taas kerran otetaan kantaa puolin ja toisin tietämättä paremmin mitä tapahtui ja miksi.

Matti Nikamamakin tuohtui kuin Päivi Lipponen aikoinaan joka syytti heti kantasuomalaisia kun maahanmuuttajat murhapolttivat oman lafkansa vakuutusrahojen toivossa.

Tuomioistuimet tuomitsevat aikanaan jos poliisi sattuu löytämään syylliset.

Toimituksen poiminnat