Maakunnilla ja kaupungeilla on yhteinen etu

Tulee hiukan jälkijättöisesti minun kommentit, kun en ole aivan reaaliajassa Eduskunnan istuntojen seuraamisen suhteen pysynyt. Eduskunnassa on useampaan otteeseen keskusteltu valtion virastojen ja laitosten sijoittamisesta. Kysymyksessä on ollut muun muassa Pelastuslaitoksen yhteydessä Kuopiossa sijaitseva kriisinhallintakeskus.

Keskustan Kurvinen piti hyvän puheenvuoron sen puolesta, että olisi hyvä sijoittaa laitoksia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Korvaan särähti hiukan tästä seurannut edustaja Rossin vertaus, jossa laitosten pääkaupunkiseudulle sijoittamista verrattiin Stalinin vainopolitiikkaan.

On tärkeää pitää Suomi kauttaaltaan asuttuna ja elivoimaisena. Vaikka vahvasti tunnen itseni turkulaiseksi, Jokioisilla ja alueen seutukaupungissa Forssassa asuneena tunnistan, kuinka paljon maakunnista löytyy voimavaroja.

Jos ja kun maakuntavaalit jonakin päivänä toteutuvat, olen valmis ajamaan, sekä Turun, että alueen pienempien kuntien ja kaupunkien etua. Tahdon tehdä politiikkaa, joka ei ole vain kotiinpäin vetämistä.

Nopeiden yhteyksien ja etätöiden mahdollisuuksien kasvaessa on tärkeää puolustaa muidenkin, kuin alueen keskuskaupungin Turun etuja. Turku kasvaa ja kehittyy, tapahtuipa mitä tahansa. On tärkeää tehdä politiikkaa, jossa eri alueet ja eturyhmät voivat voittaa siten, ettei muita nähdä kilpailijoina, vaan yhteisten etujen edistämisen mahdollisuuksina. Suomi on suuri maa monine alueinensa ja vahvuuksinensa ja sellaisena se tulee muös tulevaisuudessa nähdä. Turhan vastakkainasettelun sijaan tulee löytää tavoitteet, jotka ovat yhteiseksi eduksi.

Politiikassa tulee ottaa huomioon oman ydinkannattajaryhmän lisäksi laajemmat yhteiset projektit, joilla pystytään kestävällä tavalla edistämään mahdollisimman suuren ihmisjoukon hyvinvointia. Edustuksellisuuteen, vaaleihin ja vaalilupauksiin perehtyneenä uskon ja tiedän olevani kyvykäs tekemään kestävää politiikkaan, jossa yhteinen etu on myös jokaisen yksilön etu.

MattiNikama
Vihreät Turku

Olen turkulainen tuleva kokemusasiantuntija ja valtiotieteen maisteri filosofian oppiaineesta. Minulle tärkeitä aiheita ovat oikeudenmukaisuus, mahdollisuuksien tasa-arvo ja ihmisten henkilökohtaisten vahvuuksien kehittäminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu